Jõgeva volikogu avaldas umbusaldust linnavolikogu esimehele Meelis Pauklinile ja linnapeale Kalmer Lainile. Linnapeale ja volikogu esimehele umbusaldamise avaldamise poolt oli võrdselt 12 ning vastu seitse volikogu liiget, ütles linnavalitsuse pressiesindaja BNS-ile. Samuti avaldas volikogu umbusaldust linnavalitsuse liikmele Kalle Pindile ning kolmele volikogu komisjoni esimehele.

Volikogu valis esimeheks fraktsiooni Rahvaliit esindava Mai Treiali, kelle poolt hääletas 13 ja vastu oli kuus volikogu liiget. IRL-i linnapeakandidaat Mihkel Kübara poolt oli 14 ning vastu viis volikogu liiget.

Volikogu IRL-i fraktsiooni kuuluv liige Kalle Piiskoppel ütles BNS-ile, et nii volikogu esimees kui ka uus linnapea said rohkem hääli, kui uus võimuliit lootis.

Jõgeva uue võimuliidu moodustab IRL koos seni opositsiooni kuulunud Keskerakonna ja fraktsiooniga Rahvaliit. Jõgeva linnavolikogus on 19 kohta. Reformierakonnal on kohti kaheksa, Keskerakonnal viis ning IRL-il ja fraktsioonil Rahvaliit võrdselt kolm liiget.

Samuti valis volikogu linnavalitsuse uue koosseisu, kuhu kuuluvad linnapea, aselinnapea Aare Olgo ning kolm linnavalitsuse liiget - Priit Põdra, Maido Mägi ja Heli Raevald.

Olgo kuulub Keskerakonda, Põdra IRL-i, parteitu Mägi kandidatuuri esitas fraktsioon Rahvaliit nig Raevald kuulub keskerakonda.