Ossinovski andis üldkogul teada, et sotsiaaldemokraadid on seadnud sihiks saada riigikogu valimistel ajaloo parim tulemuse ehk 20 kohta. „See on tõsine ülesanne ning tänases poliitilises olukorras nõuab erakordset tööd. Aga ma usun, et me saame sellega hakkama. See pikk maraton on olnud kurnav, aga me oleme õiget teeotsa taas leidmas. Meie ilmavaateline vundament on paigas. Me oleme tõestanud, et me suudame Eestit edasi viia. Me teame, et meid on Eestile vaja veel tugevamana,“ sõnas ta.

Ossinovski kinnitas täna erakonna üldkogu ees peetud kõnes, et sotsiaaldemokraatidel lasub kohustus sõnastada kiiresti muutuvas maailmas homse Eesti lugu ning kaitsta ja arendada meie ühiskonna põhiväärtusi – tasuta haridust ja solidaarset tervisekindlustust.

Sotside juht kritiseeris ettevõtjate hiljutist manifesti, nimetades seal tehtud üleskutseid populistlikeks ja osaliselt ka ohtlikeks, tuues näiteks välja pakutud tasulist haridus- ja tervishoiusüsteemi.

Ühe sündivuse madala põhjusena märkis Ossinovski ära noorte madalat majanduslikku kindlustatust. Selle tõstmiseks pakkus ta välja riikliku fondi loomist, kuhu lapse sündimisel riik makskaks igakuiselt sisse mingi summa, näitkes kümme eurot. Summa saaks elu alustamiseks kätte täisealiseks saamisel.

Ka hooldekoduteenust vajavate eakate osas leidis Ossinovski, et riik peaks tagama, et keskmise pensioni eest oleks võimalik hooldekodus elada.

Keskkonnateemadest tõstatusid kõnes metsa ja taastuvenergiaga seotud teemad. Ossinovski seiuskoht on, et seadusega tuleks kehtestada maht, mille ulatuses aastas metsa maha võtta tohib. Eesti peaks Ossinovski arvates minema pikas plaanis üle ka täielikult taastuvenergiale.

Ossinovski lubas, et kuni Lätis alkoholiaktsiisid järgi tulevad, aktsiise ei tõsteta. Ka tulumaksusüsteemi peab Ossinovski sõnul täiendama, näiteks tagama kõigile ühtse tulumaksuvaba miinimumi ja tõstma selle taseme alampalgani. Ossinovski süüdistas käesolevas segases süsteemis IRL-i vastuseisu selge astmelise tulumaksu kehtestamisel.

Sotsiaaldemokraatide üldkogu toimub täna Tallinnas Viru hotelli konverentsikeskuses.

Loe ka blogikokkuvõtet Ossinovski kõnest.