"EKRE päris oma Alfred Rosenberg räägib sada aastat hiljem inimeste "bioloogilisest identiteedist". Kontseptsioon natuke tühjavõitu veel, aga kindlasti õpib Ruuben Kaalep kiiresti.

Selles aitab teda lisaks Rosenbergile muidugi ka 19. sajandi "teaduslik" rassism. See pseudoteadus sisaldab palju toredat materjali, näiteks pildil olev seos koljukuju ja intelligentsuse vahel. Kohe näha, kes sirgelt, kes kõveralt mõtleb. Järgmisena ootame käsitlusi veel ninasuuruse ja ahnuse ning nahavärvi ja laiskuse seostest. ‪#‎idiootneEesti‬," kirjutas Ossinovski.

Ruuben Kaalep käis eelmise nädala lõpus USA-s konverentsil, mille korraldajaks oli American Renaissance'i nimeline ajakiri. Ajakiri ise tutvustab end järgmiselt. "Rass on individuaalse ja grupiidentiteedi oluline osa. Kõigist ühiskonda jagavatest erisustest - keel, usk, klass, ideoloogia, on see kõige tähtsam ja lõhestavam. Rass ja rassikonflikt on mõnede kõige tõsisemate 21. sajandil Lääne ühiskondade ees olevate väljakutsete keskmes."

Kaalep rääkis esinedes põlvkonnast, kelle unistuseks on luua rahvusriik. "Võibolla on mõned meist kohal, kui me oleme võitnud oma võitlused ja oleme kehtestanud valged Euroopa rahvusriigid üle kogu läänemaailma," rääkis Kaalep. Ta kutsus eurooplasi üles oma erimeelsusi matma, et ühiselt maailmajagu kaitsta. Vastates Delfi küsimustele konverentsilkäigu kohta, peatus ta ka rasse eraldavatel bioloogilistel eeldustel.