"Meie poliitikategemise fookuse nihutamine meie kesksetele teemadele tähendab seda, et järgmise 330 päeva jooksul pean mina isiklikult igapäevaselt selle nimel vaeva nägema.

Seda ei ole aga võimalik teha, täites tervise- ja tööministri ülesandeid. Aasta enne valimisi pean ma sajaprotsendiliselt pühenduma erakonnale ning minu tänane vastutusvaldkond valitsuses on Eesti jaoks kaugelt liiga oluline ja samas vaieldamatult kõige raskem, et seda saaks teha poole vinnaga.

Ma olen selles ametis viimase kahe ja poole aasta jooksul töötanud igapäevaselt selle nimel, et Eesti oleks tervem ja paremini toimetulev ühiskond. Töövaldkonnas oleme käivitanud tulevikku vaatava töötavatele inimestele suunatud ümber- ja täiendõppe programmi, mis valmistab Eesti inimesi ette automatiseerimisest lähtuvateks muutusteks tööturul.
Me oleme saavutanud põhimõttelise läbimurde tervishoiu rahastamises, mis lühendab järgmistel aastatel ravijärjekordi, muutnud nii hambaravi kui ka ravimid inimestele kättesaadavaks, viinud terviseedenduse ja haiguste ennetuse täiesti uuele tasemele.

Ent teha on veel väga-väga palju ning edasi tuleb minna sama hoogsalt kui seni. Just seepärast nõuab minu vastutustunne nii erakonna kui ka Eesti rahva ees selle teatepulga edasi andmist. Olen otsustanud jätkata erakonna juhtimist sotside fraktsioonijuhina riigikogus. Ma tean, et see otsus on erakonnale vajalik ja see otsus on õige.

Muidugi, kuna hetkel käivad riigieelarvestrateegia läbirääkimised, siis nii oma valdkonna kui ka sotside delegatsiooni juhina valitsuses pean oma kohuseks viia see protsess ministrina lõpuni. See tähendab, et nüüd, kui ma olen teiega rääkinud, head erakonnakaaslased, on meil ka piisav aeg selleks, et leida minu tänasesse ametisse ka väärikas järeltulija. Usun, et saan juba lähinädalatel juhatusele ka oma ettepaneku esitada.”