Jentsi sõnul töötukassa kulud nii suured, et töötuskindlustusmakset alla kolme protsendi langetada ei saa. Nestor vastas, et see on võimalik vaid seetõttu, et Jents arvutab kulude sisse ka aktiivsete tööturumeetmete kulu, mida töötukassa loomisel töötuskindlustusmaksest tasutavate kulude sekka ei pandud.

Riigikogus oli täna nimelt teisel lugemisel Marko Pomerantsi ja Kalle Jentsi valmis kirjutatud eelnõu, millega jäetakse ära järgmisest aastast tekkima pidanud võimalus saada töötukassast hüvitist ka poolte kokkuleppel ja vabatahtlikult töölt lahkujatel. Jents oli koalitsiooni poolt eelnõu kaitsmas, Nestor kritiseerimas.

"Aga võib-olla ma korraks siiski peatuksin sellel väitel, et just kui valitsuskoalitsioon tegeleks valetamisega," lausus Jents. Tema sõnul on riigikogus eriti viimase 4-5 aasta vältel tehtud väga palju igasuguseid keerulisi ja tihti ka ebapopulaarseid otsuseid.

"Ma ütleksin, et teatud otsus teatud ajahetkel, teatud kohas on alati mingi kokkulepe. See tähendab hetke koalitsioon mingil hetkel, sõltuvalt majandusolukorrast, sõltuvalt kõigest muust teeb oma otsuse," selgitas Jents.

Ta rõhutas, et kui see kokkulepe 2008. aastal tehti, siis arvestati, et töötuskindlustuse maksemäär ei ületa 1,5 protsenti ja siis oleks saanud lubada sellist väikest luksust nagu töötuskindlustushüvitist vabatahtliku lahkumise korral.

"Tegelik elu osutus hoopiski millekski muuks, me oleme sellest ka siin saalis rääkinud. Mitu korda tuli maksemäära tõsta, nüüd me asume seda esimest korda langetama," nentis Jents.

"Tõepoolest on täna töötukassal märkimisväärsed reservid ja ma loodan, et me enam ei satu sinna olukorda, kus me iga aasta hakkame niimoodi tõmblema, et jälle raha lõpeb otsa ja siis selle määraga hakkame nagu vehklema," lausus Jents.