Juhtumist anti teada Eesti Loomakaitse Liidu juhatuse liikmele Heiki Valnerile, kes rääkis, et esimene teele visatud kassipoeg sattus eksamisõitu teinud veoauto ette, kuid pääses siiski eluga.

Teine kassipoeg sattus pealtnägijate kinnitusel kassipoegi teele loopinud juhi enda auto rataste alla ja hukkus. Pealtnägijateks olid järel sõitnud autos viibinud kaks naist, kes kutsusid ka politsei.

Valneri sõnul tuli politsei kohale, tegi hukkunud kassipojast pildi ja naistelt võetud andmete alusel tuvastati ka kassipoegi teele loopinud juhi auto, mis leiti Haapsalust.

Politsei kommentaar loole on lakooniline: "9. jaanuaril jäi Järvamaal, Türi vallas, Kirna külas Pärnu-Rakvere maanteel kassipoeg auto alla. Paide politseijaoskond sai loomakaitsjatelt selle sündmuse kohta avalduse ning praegu selgitatakse välja juhtunu asjaolusid," teatas politsei pressiesindaja Delfile.

Valneri sõnul polnud eilne juhtum esmakordne ja kassipoegade või koerakutsikate sõiduteele autorataste alla viskamist on ette tulnud ka varem.