21. oktoobril toimunud Keskerakonna noortekogu juhatuse koosolekul esitati konsensuslikult erakonna esimehe kandidaadiks Jüri Ratas, teatas Keskerakond.

Kesknoored toetavad muudatuste ellu viimist erakonna juhtimises ja näeme, et just Jüri Ratas suudab Keskerakonnas olla ühendajaks ning juhtida ühtse meeskonna võiduka tulemuseni eesootavatel valimistel,” ütles Keskerakonna noortekogu juht Urmo Saareoja. “Kindlasti ei tähenda aga see, et keegi tahaks loobuda Edgar Savisaare nõuannetest ning toest.”

“Jüri Ratas suudab kõnetada nii noori ja vanu, mehi ja naisi, eesti ja vene emakeelega inimesi. Ta on parim kandidaat erakonna esimehe kohale,” ütles Keskerakonna noortekogu peasekretär Julianna Jurtšenko.

Keskerakonna juhatuse kandidaatideks esitasid kesknoored riigikogu liikmed Kadri Simsoni, Mailis Repsi, Mihhail Korbi, Jaanus Karilaidi; peasekretäri kohusetäitja Jaak Aabi; Tallinna Linnavolikogu esimehe Kalev Kallo, Tallinna abilinnapea Taavi Aasa, Põhja-Tallinna linnaosavanema Raimond Kaljulaidi ja Pirita linnaosavanema Tõnis Mölderi.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Lauri Laats ja Kalle Jõks.

21. oktoobril toimunud Keskerakonna Narva piirkonna juhatuse koosolekul otsustati samuti kandidaatide esitamine erakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kandidaatideks otsustati seada Euroopa Parlamendi liige Yana Toom ning erakonna esimees Edgar Savisaar.

Juhatuse kandidaaditeks esitati Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart; Tallinna Linnavolikogu esimees Kalev Kallo; Riigikogu liikmed Peeter Ernits, Siret Kotka, Olga Ivanova, Mihhail Korb, Enn Eesmaa, Kadri Simson, Mailis Reps; ning peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Urmas Tamm, revisjonikomisjoni liikmekandidaadiks Anton Stalnuhhin ja Andres Jaadla.

Keskerakonna Järvamaa piirkonna juhatuse koosolekul otsustati ühehäälselt toetada Keskerakonna esimehe kandidaadina Jüri Ratast.

“Jüri Ratas on end tõestanud tasakaaluka ja hooliva poliitikuna, kellel on nii ühiskonnas kui ka Keskerakonnas laiapõhjaline toetus. Jüri on väärikas kandidaat, kes suudab Eesti suurima erakonna jaoks olla ühendaja ning viia meid tugevana vastu järgmisel sügisel toimuvatele kohalikele valimistele,” ütles Järvamaa piirkonna juht Kersti Sarapuu.

Juhatusse esitati Järvamaalt peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab; Tallinna abilinnapead Taavi Aas ja Eha Võrk; Riigikogu liikmed Enn Eesmaa, Jaanus Karilaid, Aadu Must, Anneli Ott, Kadri Simson ja Mailis Reps; Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder ja Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonna juht Eevi Paasmäe.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Peeter Saldre, Anton Stalnuhhin, Olev Raju, Lauri Laats ja Ago Kokser.

Keskerakonna Kristiine piirkond otsustas kongressiks kandidaadid

Keskerakonna Kristiine piirkonna juhatuse koosolekul otsutati toetada erakonna esimehe kandidaadina Keskerakonna erakorralisele kongressile Riigikogu aseesimeest Jüri Ratast.

Juhatuse kandidaatideks esitati Riigikogu liikmed Marika Tuus-Laul, Enn Eesmaa, Mailis Reps ja Mihhail Korb; Tallinna abilinnapead Taavi Aas, Eha Võrk ja Mihhail Kõlvart; Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid ja Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaadiks Anton Stalnuhhin ja Lauri Laats.

Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhatus esitas reede õhtul aga Elvas toimunud koosolekul erakonna esimehe kandidaatideks 5. novembri erakorralisel kongressil praeguse esimehe Edgar Savisaare, Europarlamendi liikme Yana Toomi ja Riigikogu liikme Peeter Ernitsa.