Merepäevade eestvedaja, Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul toimub kolme ööpäeva jooksul Peetri sadamas, Lennusadamas ja Reisisadamas kümneid eriilmelisi üritusi.

Härmi sõnul on sel aastal merepäevadel kavas mitmeid uuendusi, s.h. ürituste toimumiskohtades. Näiteks on täies ulatuses valmis Lennusadam ning avatud angaarid, mis on juba kujunenud üheks Tallinna turismimagnetiks, valminud on Kultuurikatla Aed ja Kochi Aidad, Peetri sadamas Noblessneri kvartalis on alustatud aktiivset arendustegevust ja sealgi toimuvad mitmed huvitavad üritused.

Lisaks meelelahutusele on merepäevade oluliseks osaks merega seotud elu- ja erialade tutvustamine. Igal aastal on purjeregatil Tallinn Race tutvustatud uusi purjekaklasse, sel aastal näidatakse publikule lisaks Optimisti, RS Feva ja 49er’i klassidele ülikiireid F 18-d.
Kvalifikatsioonisõidud toimuvad laupäeval, 14. juulil, poolfinaalid ja finaalid pühapäeval, 15. juulil.

Tänavustel merepäevadel on olulisel kohal mereohutusega seotud teemad. Reedel, 13. juulil kell 18.00–19.30 tutvustatakse Tallinna Sadama kruiisialal Politsei- ja piirivalveameti helikopterit, 19.00–19.30 leiab samas aset Alfons Hakansi vedurlaevade tantsushow, millele järgneb Politsei- ja piirivalveameti merepääste demonstratsioon.

Laupäeval, 14. juulil kell 15.00 korraldab päästeamet aga Lennusadamas avaliku õppuse, mille käigus tormab merel ümber läinud kanuud päästma kogenud meeskond.

Esmakordselt on Lennusadamas väljas ainus Eestis valminud ja täielikult renoveeritud ajalooline laev Hoppet. Lisaks Hoppetile on samas avatud ka Suur Tõll, Turm, Kake, Mare, Salme, Sulev, EVA-316, Admiral Cowan ja Soomest Gerda. Kaipealsel on tutvumiseks Torm, Kalev, Grif ja Suurup. Samas saab purjetada robinsonidel, sõita haabjatel, sukelduda ja batuudil hüpata. Reisisadamas on aga avatud laevad Tarmo, PKL vedurlaev, Admiral ja Merelõvi.

Esimest korda saavad merepäevade külastajad näha ka vesilennukeid, mida pole Eesti vetes nähtud pärast Teist maailmasõda. Lennusadamas silduvad vesilennukid ujuvkai ääres ja veest väljuval kaldteel, ühtlasi demonstreerivad kaptenid lennuki veest õhkutõusu ja maandumist.

Tallinna merepäevade peakorraldaja on Tallinna linn, eestvedajaks Tallinna kultuuriväärtuste amet, Tallinna sadam, Eesti meremuuseum ja Eesti ajalooliste laevade selts.

Tallinna merepäevade kava leiab siit.