Tallinna linnatranspordi pressiesindaja Urmas Tooming ütles Delfile, et üheksas trolliliin lõpetab sõitmise 2017. aasta suvel. Seejärel jäävad Tallinnas toimima veel vaid trolliliinid 1, 3, 4 ja 5, mis sõidavad Kaubamaja ja Balti jaama juurest Mustamäele.

"Järgmise aasta suvel hakkame ümber ehitama veoalajaamu Sõle tänaval seoses Kopli trammitaristu rekonstrueerimisega, pärast seda ei saa trollid seal enam sõita, sest pole enam veoalajaamu. Kui sinna pannakse uued veoalajaamad, on seal olemas valmidus selleks, et seal saavad hakata sõitma uued hübriidbussid," sõnas Tooming.

Juba eemaldatakse Toomingu sõnul kontaktliine Väike-Õismäel ja Paldiski maanteel, kus sõitsid kuni eelmise aasta lõpuni 6. ja 7. trolliliin. Praeguseks on maha võetud umbes kolmandik õhuliine. "Töö käib praegu," märkis Tooming.

1. jaanuarist töö lõpetanud 6. ja 7. trolliliini teenindamise võtsid üle bussiliinid number 42 ja 43, mida teenindavad peamiselt hübriidbussid. Mõnikord sõidavad seal siiski ka diiselbussid. "Vahel tuleb ette, et lihtsalt on vaja asendusbusse, kui näiteks mõni hübriidbuss on õnnetusse sattunud või juht haigeks jäänud," selgitas Tooming, miks mõnel üksikul korral on liini teenindanud diiselbuss.

Pärast trolliliini number 9 sulgemist jääb alles neli trolliliini, mille sulgemist praegu kavas pole. "Meil on 51 suhteliselt uut Solarise trolli, mis veel kümme aastat vähemalt vabalt sõidavad ja nende nelja liini peale jäävad. Nende liinidega ei ole kavas midagi ette võtta," sõnas Tooming ja lisas, et kümne aasta kaugusele ei oska keegi ette näha.