"Sihtasutuse tegevusele tervikuna annab hinnangu nõukogu, seda nii eelarvet, programmi kui majandusaasta aruannet kinnitades. Meedias levitatavad jutud Mikko Fritze väljavahetamisest on kellegi spekulatsioon ja pahatahtlik väljamõeldis," kinnitas Jäppinen Delfile. "Olles tutvunud SA järgmise nõukogu päevakorraga, ei ole seal küsimusi, mis puudutaksid personaaliat."

"Olen rahul nii Mikko kui ka teiste SA inimeste tööga, suur ettevalmistustöö on ära tehtud, asjad paika loksunud ning töötajatel sära silmi tulnud. Ei pea vajalikuks ja kui kellegil selline jabur mõte tuleb pähe, olen raudselt vastu," vastas Siim Sukles Delfi küsimusele, kas peab vajalikuks Fritze väljavahetamist.

Ülari Alametsa kinnitusel annab Mikko Fritze tööle hinnangu programmi heakskiitmine: "Sihtasutuse nõukogu koosolekul järgmisel nädalal tuleb arutuse alla Kultuuripealinne ürituste ja sündmuste programm ning 2010. aasta eelarve. Kui need saavad kinnitatud, siis väljendab see hinnangut sihtasutuse tegevjuhtkonna poolt tehtud eeltööle. Minule teadaolevalt ei ole Sihtasutuse juhatuse liikme Mikko Fritze tagasikutsumine arutluse all."

Jüri Võigemast peab Mikko Fritzet kultuurivaldkonna väga heaks professionaaliks ja hindab tema tööd väga kõrgelt. "Suured asjad saavad teoks, kui selle nimel vankrit ühiselt aistest veame. Mikko veab," märkis ta.

Äsja nõukogu liikmeks valitud Tallinna lauluväljaku juht Riho Rõõmus ei ole ennast Mikko Fritze tööga veel jõudnud kurssi viia ja seetõttu ei soostunud tema tegevusele hinnangut andma. "Küll aga olen puutunud temaga mitmedki korrad mitteformaalselt kokku. Ta on jätnud mulje kui inimene, kes armastab oma tööd, teeb seda suure kirega ja omakasupüüdmatult. Minu teada on Mikko erapooletu ega ole seotud ühegi mõjurühmaga. Need korrad, kui olen käinud nende firmas, valitseb seal hea ja töine meeleolu," märkis ta vaid.