Jänesele heidetakse ette, et tema standardne töömeetod on vallandamine ja vaigistamine, mida ta põhjendab äärmiselt üldsõnaliste avalduste ja pooltõdedega opereerides, teatavad ERR Uudised.

Pöördumise autorite hinnangul oli Siitani ERSO finantsdistsipliini rikkumine paratamatult suures osas, kui isegi mitte täiesti tingitud ERSO tegevuse ja eelarvetingimuste ümberkorraldamisest kultuuriministeeriumi käsul kahel korral viimase aasta jooksul, jättes reformid asutustega korrektselt kooskõlastamata.

Allakirjutanute kinnitusel on nende eesmärk, et kultuur kestaks vabalt edasi kõigis oma vormides ja varjundites ning selle aluseks on õigus vabale eneseväljendusele ja võimalus eeldada toetavat ja arvestavat suhtlemisstiili ka ametlike struktuuride kõrgemalt tasandilt, kaasa arvatud kultuuriministrilt.

Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud näiteks pianist Vardo Rumessen, helilooja ja pianist Rein Rannap, kirjanik ja kunstnik Toomas Vint, arhitektuurimuuseumi juht Karin Hallas-Murula, helilooja Märt-Matis Lill, ooperilaulja Mati Kõrts, kirjanik Kerttu Rakke ning mitmed ERSO orkestrandid, muusikatudengid ja -õpetajad.