„Nii see väljakutse kui praegune aeg laiemalt nõuab tasakaalukaid ja konstruktiivseid juhtimisotsuseid ning ma olen täiesti kindel, et Marko Lõhmus sobib oma varasemate kogemuste ja isiksuseomaduste tõttu sellele kohale väga hästi,“ ütles Jänes toona Marko Lõhmust ametipostile määrates.

“Marko Lõhmus sai määratud direktori kohusetäitjaks kuni uue konkursi väljakuulutamiseni, selline kokkulepe sai ka möödunud aastal sõlmitud,” rääkis Delfile kultuuriminister Laine Jänes uut konkurssi kommenteerides.

“Olen Marko Lõhmusega mitu aastat koos töötanud ja pean teda heaks eksperdiks, ta on kindlasti oodatud konkursil osalema,” kinnitas Jänes.

Uus väljakuulutatud konkurss ei eelda enam direktorilt kõrgharidust. Delfile on väidetud, et üheks soosikuks Eesti Kontserdi direktori ametikohale peetakse Tallinna Filharmoonia direktorit Jüri Leiteni, kelle juhitavas kollektiivis ähvardasid möödunud kevadel tekkinud sisepinged terve orkestri laiali saata. Toona lõppes juhtum orkestri uuesti formeerimisega ning Tallinna Filharmoonia direktori Jüri Leiteni uuesti ametisse valimisega.