Uuringutulemus näitab, et Vabaerakond on saanud endale üha rohkem IRLi toetajaid, kuid kokku on konservatiivne maailmavaade liberaalset ehk Reformierakonda edestamas, ütles Mäggi Delfile. Peamine põhjus on küllap selles, et valijad näevad Reformierakonda sotsiaalseks muutumist, mis neile maailmavaateliselt ei sobi. "Vabaerakond on esimene alternatiiv ka Reformierakonna valijatele, mitte hägustunud silmavaatega IRL," ütles Mäggi.

Samas ei ole nendel reitingutel Mäggi sõnul sisulist tähtsust, sest valimised on väga kaugel. "Parem on olla ebapopulaarne pärast valimisi kui enne valimisi."

Valitsuserakondade jaoks on traagilisem sisemine võimuvõitlus, mida paistab olevat kõige vähem sotsidel, kes hoiavad head positsiooni. Kuigi neli kuud liiga hilja ning mitu aastat liiga vara, märkis Mäggi.

"Tänased numbrid näitavad vormi, mitte sooritust. Reformierakond peab selgelt kõige rohkem "trenni tegema", et tiitlit kaitsta," lõpetas Mäggi.

ERR-i uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest selgub, et Eesti elanike seas on endiselt kõige populaarsem partei Keskerakond, mille toetusprotsent on langenud 31 protsendilt 28 protsendile. Teisel kohal on sotsid (18%), kolmandal Reformierakond (16%), neljandal Vabaerakond (15%), viiendal kohal IRL (9%) ja kuuendal EKRE (6%).