"Tallinna Lastehaiglas Toetusfondis oleme kokku puutunud projektidega, mille oleme olnud sunnitud nende ebameeldivate motiivide tõttu tagasi lükkama," lisas ta arutledes selle üle, et millal on heategevus tõesti heategevus, aga millal puhas turundus.

"Jeesus õpetas, et need, kes lasevad enda ees head tehes pasunat puhuda, on oma palga kätte saanud. Suuremad on need, kes teevad, aga pasunat puhuda ei lase. Samas on avalik heategevus ühiskonda innustav ja tervendav, mistõttu teatav avalikkus on positiivne. Häid inimesi tuleb tunnustada ja häid tegusid kiita. Inimestele tuleb rääkida, et kui nad head teevad, muutuvad nad paremaks inimeseks," jätkas Mäggi.

"Heategu, mille ainus motiiv on müüa rohkem, rohkematele inimestele ja kõrgema hinnaga, on tavaline turundustegevus ja populaarsuse ostmine. See, et suur pank toob maale huvitava näituse, on tore ikka. Aga tema sõnum ei erine Eesti Ekspressi makstud esikaanest. Kui, siis natukene. “Ma olen tore, ostkem mind!”," mainis ta.

Mäggi arvates ei peaks reklaamitegevust põlastama. "Ei. Enamik reklaame meile ju meeldivad – me armastame käia hulludele päevadel ja osturallil, meile meeldib saada väärtuslikke asju odava hinnaga. Kuid müügi eesmärgil tehtud “heategevus” ei õilista inimest ega ettevõtet. Inimest õilistavad teod, millest ta ei looda saada kasu. Kui üldse ei looda, on tegemist suurusega," arutles Mäggi. "Samas on võimatu ette näha kõigi heategude motiive. Ning ellu jäänud laps on ellu jäänud laps, isegi kui selle raha vajaliku aparaadi ostmiseks annetas tõeline kaabakas. Jeesus andis ristil röövlile andeks. Kui ta palus."

Tema sõnul on mõni heategu selline, mis teeb palju head ka heategijale. "Mõni heategu on selline, kus heategija võtab ise endale palga – suurema müügi näol. Ka viimane võimalus teeb ühiskonnale ja inimestele head, aga heategijat ennast eriti ei õilista," arvas ta.

"Lastehaigla Toetusfondis oleme aru aga arusaanud, et heategevuse puhul on kõige olulisem see, et abivajaja kõrval saab abi ka abi andja. Ihne ja ainult endale elav inimene või ettevõte on ühiskonnale ja ühiselule vaimselt koormaks."