“Üks mees võttis natukese ajaga endal 19 puuki ära,” rääkis Oma Saarele jahimees Lauri Kuuder. Tal endal õnnestus selle ürituse ajal lapselt ära võtta kuus puuki, naisel oli neid sama palju ning endal oli tal üheksa puuki peal roninud. “Neid tuli igalt poolt. Isegi telgis, kui teise riide peale panid, olid kohe platsis,” sõnas mees. Paljud puugid olid olnud nii väikesed, et tundunud peale vaadates vaid pisikese täpina.

Jahimees tunnistas, et ei ole sellist asja varem näinud, üksikuid puuke on ikka liikvel olnud. Mingit hirmu ta siiski ei tundnud, sest kogu pere on entsefaliidi vastu vaktsineeritud.

Jahimeeste seltsi direktor Ilmo Torn ütles, et tal endal ei õnnestunud ühtki puuki saada, kuid üldiselt oli neid seal liikvel küll ja teemana käisid puugid ürituselt läbi.

“Ei tea, kas neid on sel aastal iseenesest rohkem või on see kant selline, kus trehvas rohkem olema,” arutles ta. Tema teada leidis mõni jahimees peast 3–4 puuki. Kokkutulek toimus Pangal, äraniidetud põllul, kus rahvast oli tema sõnul 500–600 kandis.