“Kuna mina ja mu paljud tuttavad on siiani valinud Reformierakonna poliitikuid valimistel ja Keskkonnaministeerium on Reformierakonna valitsusalas, siis mina kui valija ei ole ametnike sellise käitumisega nõus ja nõuan piiride tagasimuutmist endisteks,” vahendab Oma Saar Mustjala ühinenud jahiseltsi juhatuse liige Jaan Heinmetsa kirja keskkonnaminister Jaanus Tamkivile. “Vastasel juhul erakond kaotab nii mõnedki valijad,” lubas Heinmets.

Heinmetsa sõnul on probleem 2008. aasta juulis kehtima hakanud piirimuudatustes, millega Mustjala jahipiirkonnalt võeti ära väga head hirve- ja põdrajahi maad Ristema põldudel ning asemele anti jahiks kõlbmatuid Pidula küla maid. Kirjas palub Heinmets keskkonnaministril mõningate ametnike omavoli lõpetada ja jahipiirkonna endised piirid taastada või viia muudatused läbi kooskõlas jahiseltsiga.

Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna peaspetsialist Kaarel Roht ütles Oma Saarele, et jahipidamise sidumist poliitikaga pole enne ette tulnud ning ministri ähvardamine on naeruväärne. Tema sõnul ei ole Mustjala jahimehed ilmselt ikka veel aru saanud, et jahindusorganisatsioon ei kauple riigiga piiride üle ning seadus ei nõua piirimuudatuse kooskõlastamist jahipiirkonna kasutajaga.