"Ukraina teema käib läbi praktiselt igast sõnavõtust ja Ukraina delegatsioon istub siin väga murelike nägudega," kirjeldas Tamkivi Tbilisis GUAM-i istungjärgul toimuvat.

Balti Assamblee delegatsioon tegi Gruusais omapoolse avalduse, kus muuhulgas mõistetakse hukka jõu kasutamine Kiievis demonstrantide vastu.

Avalduses öeldakse ka, et see käib vastu kõikidele põhimõtetele, mida osapooled kiitsid heaks idapartnerluse lepingu ettevalmistamisel Vilniuses.

Tamkivi sõnul on väga keeruline öelda, mis saab edasi. "Süda aimab halba," sõnas ta. "Eriti veel uudise valguses, et Moskvas on kõrgendatud valmisolekusse tõstetud eriüksused ja juba on ka üks Sevastoopoli linnavolinik pöördunud Putini poole palvega tulla appi korda looma."

Tamkivi sõnul on Ukrainas toimuva muster ajaloost tuttav. "Loodame, et see siiski nii ei lähe ja Ukraina juhid võtavad rahva häält kuulda ning siiski jätkavad tööd Euroopa suunal," avaldas ta lootsust.

Jaanus Tamkivi osaleb koos kolleeg Väino Lindega Balti Assamblee delegatsiooni koosseisus GUAM Parlamentaarse Assamblee istungjärgul Thbilisis, Gruusias. GUAM = Gruusia, Ukraina, Aserbaidžaan, Moldova.