Riigikogu liige Jaanus Karilaid on esialgu ainus kandidaat Läänemaa keskerakondlaste juhi kohale. Piirkonna prioriteet on Karilaiu sõnul 2017. aasta kohalikud valimised ja „oma riigikogu liikmete kaudu otsuste mõjutamine Läänemaale soodsas suunas”, kirjutas Lääne Elu.

Aastakoosolekul võib igaüks end ka ise üles seada, kuid Keskerakonna volikogu liige Läänemaalt, Kalle-Kusta Tõnisma, seda tõenäoliseks ei pea. „Teades-tundes siinset liikmeskonda, siis vaevalt küll,” ütles ta.

Peale piirkonna juhi vahetub täna ka piirkonna kuraator: Enn Eesmaa asemel saab selleks riigikogu aseesimees Jüri Ratas. Kuraatori ülesanne on aidata, toetada ja hoida sidet erakonna keskkontoriga.

Üle Eesti käib Keskerakonnas vihane heitlus Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni toetajate vahel. Läänemaal on ülekaalus savisaarlased, kuid vähemalt kaks keskerakondlast on pärast Keskerakonna kongressi mullu novembris erakonnast protestiks välja astunud.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles, et piirkonna tuumikust pole lahkunud keegi ja piirkonnas sisevastuolusid ega tülisid ei ole. Vastuolude puudumist kinnitas ka Kalle Tõnisma.

Tõnisma sõnul on hea, kui piirkonna eesotsas on keegi, kes liigub n-ö ülevalpool ja teab, mis mõtted liiguvad tagatubades.

Keskerakonna Läänemaa piirkonnas on 285 liiget, tänasele aastakoosolekule on oodata 90 inimest.