“Taavi Rõivase viimased kaks intervjuud — Eesti Päevalehele ning Eesti Televisioonile — kustutasid selgelt nende inimeste lootuse, kes ootavad valitsuselt Eesti poliitika muutmist,” ütles Karilaid, “jätkatakse samasugusel brežnevlikul kursil, kus räägitakse, et riigil on parim võimalik valitsus ning igasugused alternatiivsed lahendused tembeldatakse rumaluseks, oskamatuseks, isegi riigivastasuseks. Reformierakond on uskuma hakanud, et nemad võrduvadki ainsa poliitikaga, mis tohib Eestis valitseda.”

“Oleme täna seisus, kus peaministri portfelli hoidval erakonnal puuduvad ideed, kuidas panna riigi majandus kasvama ning parendada inimeste elujärge. Ainsaks hoovaks, millega veel riiki juhitakse, on Keskerakonnaga hirmutamine. Seda on juba kurb vaadata, kuidas peaminister külvab ühiskonda vaenu ja hirmu,” rõhutas Keskerakonna aseesimees.

Karilaid nentis, et peaministri väited muutuste ebavajalikkusest ning rahva suuremast pingutamise vajadusest mõjuvad piinlikult.

“Praegusel kursil ei ole võimalik saada jõukaks põhjamaaks, selleks on vaja olulisi muudatusi maksu- ja sotsiaalpoliitikas, oluliselt suuremaid investeeringuid teadusesse ja innovatsiooni. Selleks on vaja muutuseid. Täiesti ebaloogiline on samal ajal rääkida, kuidas rahvas peab rohkem pingutama. Eesti inimesed on niigi kõikides kriisides ja rasketes olukordades käitunud rahumeelselt, ning üha pingutanud. Kui valitsus ei kavatse aga oma poliitikat muuta, vaid seisab paigal, millises suunas peab siis rahvas pingutama?"

“Kahjuks ei tulnud ka ühtki kriitikanoolt selle kohta, mis on toimunud riigiettevõtetes, olgu selleks siis Estonian Air või Eesti Energia. Ka Tallinna Sadama teemast distantseeris peaminister end nobedalt. Kuidagi ei saa nõustuda väitega, et peaminister ei peagi olema otsustaja rollis — peab ikka küll, seepärast ongi valitsusel juht, pea minister,” rõhutas Karilaid.

Peaminister Rõivas rääkis ETV-le antud intervjuus, et Keskerakonna juhi Egdar Savisaare peetud kõne Tondiraba jäähallis oli "maskide langemise" kõne. Rõivas tuletas meelde, et endiselt ei suuda keskpartei juhtfiguurid tunnistada Venemaa agressiooni Ukraina suunal ning et teatud mõttes vastutab kogu erakond Savisaare võimalike kuritegelike tegude eest.