"Kadri Simson on seda põhjendanud sellega, et ka teised erakonnad pole nii karmid kui meie erakond kriminaalkorras karistatud inimeste suhtes.
Minu arvates on põhikiri antud küsimuses piisavalt hästi toiminud ja isiklikult seda muudatust ei toeta, aga uue põhikirja saatuse otsustab Keskerakonna Kongress ja tulevikus peavad sellest lähtuma kõik erakonnaliikmed," ütles Karilaid Delfile.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Keskerakond plaanib põhikirja muuta selliselt, et enam ei visataks kriminaalkaristuse saanud parteilasi koheselt erakonnast välja.

Endine Tallinna abilinnapea ja Keskerakonna kõrge poliitik Kaia Jäppinen rääkis täna Delfile, et ka tema jaoks on selline praktika vastuvõetamatu.

"Samuti ka täna hommikul tulnud uudis, et soovitakse muuta kongressil põhikirja, kus kriminaalteos süüdi tunnistatud inimesed võivad ikkagi jätkata erakonnas. Minu jaoks on see täiesti vastuvõetamatu. See läheb vastu igasugustele eetikanormidele ja heale tavale. Olen juhtinud palju igasuguseid organisatsioone ja sellisel juhul ei saa leppida mõttega, et "las see kriminaalasi olla kaelas, nii ongi ja meie ajame ikka oma asja edasi". Näen erakonnas suurt segadust ja peata olekut," rääkis Jäppinen.