"Äärmiselt huvitav oli jälgida meie konkurentide reaktsioone viimase nädala jooksul. Senikaua kui arvati, et tegemist on mässukatsega, siis õhutati takka. Teooriad sellest, et tegemist võib olla Savisaare "lavastusega", tekitas aga paanika," rääkis Karilaid.

"Kui avastati, et Keskerakond võib oma peaministrikampaaniaga saada suure hoo sisse, siis hakati erakonnalt nõudma juba mingitest väärtushinnangutest lahtiütlemist," meenutas Karilaid.

Karilaid kinnitas, et Keskerakond esindab solidaarsuse ja õigluse printsiipi ühiskonnas, millest teised erakonnad pole siiani piisavalt hoolinud.

"Eriti absurdne on väärtuste teemalisi juhtnööre kuulata erakondade suust, kes pole suutnud isegi korralikku riigipiirigi rajada. Oleme oma programmi alati tugevalt ellu viinud ka vastandliku partneriga. Samuti ei tee Keskerakond matrossovit ehk ei torma partneri rumaluste eest pea ees tulle nagu seda tegid sotsid alkoholi tänaval laustarvitamise lubamise otsuse puhul, mille taga seisis tegelikult Reformierakond," rääkis Keskerakonna juhatuse liige.

Karilaiu sõnul paljastas IRL-i peasekretär otse kaamera ees, et neile ei piisa ka Kadri noorest näost, vaid kogu Keskerakond peaks justkui nende soovide järgi end muutma.

"Neile on kogu aeg vähe. Konkurentidele ei piisa Kadrist, Jürist, Jaanusest ega kellestki teisest, sest ikka leitakse, et tegelik juht on Savisaar. Niikaua kui Savisaare bränd ja aju töötab erakonna kasuks, niikaua otsitakse alati põhjuseid, kuidas liiga võimast konkurenti likvideerida," lisas Karilaid.

"Keskerakond on tugevas positsioonis, et võita valimised ning see tingib ka konkurentide pidevad rünnakud," rõhutas Keskerakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid.