Isamaaliidu Hiiumaa piirkonna juhatus arvas kunagise riigikogu liikme Betlemi erakonnast välja 8. juunil tema enda avalduse põhjal.

Hiiumaa piirkonna esimees Erki Tamm ütles BNS-ile, et avalduses pole väljaastumise põhjust. “Kuid vestluses temaga selgus, et tegemist ei olnud hetkeemotsioonist tingitud otsusega,” lisas ta.

Betlem jäi suurest poliitikast kõrvale pärast viimaseid riigikogu valimisi.

“Betlem ütles, et on aru saanud, et tema teeneid erakonnas enam ei vajata ning kuna ta ei saanud enam poliitiliselt aktiivne olla, siis ei tahtnud ta ka lihtsalt toetajaliige olla,” selgitas Tamm.

Taasiseseisvumise algusaastatel tuntumate Eesti poliitikute hulka kuulunud Betlem ei olnud kolmapäeval kommentaariks telefonitsi kättesaadav.

Tammele teadaolevalt võib Betlemi lahkumine erakonnast olla seotud ka probleemidega töökohal. Tamme sõnul lootis Betlem leida uue töökoha Kärdla linnavalitsuses, kuid tema lootus ei täitunud.

1992. aastast praeguse Isamaaliiduga seotud olnud Betlem lahkus kohaliku lehe toimetaja kohalt, kuna leht sattus majanduslikesse raskustesse. Enne seda oli Betlem Emmaste kooli direktor.