Lisaks võtab üle saja kahekümne ajateenija vastu 1. jalaväebrigaad ning üle kolmekümne 2. jalaväebrigaad. Staabi- ja sidepataljonis alustab teenistust kümmekond ajateenijat, kes sarnaselt 1. jalaväebrigaadi jaanuarikutsele läbivad sõdurioskuste baaskursuse ja nooremallohvitseride kursuse Paldiskis Kalevi jalaväepataljonis, teatas kaitseväe peastaap.

Vahipataljoni ajateenijatest enamik saavad väljaõppe sõjaväepolitseis, kus läbivad sõdurioskuste baaskursuse ning seejärel nooremallohvitseride kursuse ja erialakursused. 1. ja 2. jalaväebrigaadide ajateenijaid ootab pärast sõdurioskuste baaskursuse lõpetamist ees õppimine nooremallohvitseri või autojuhi erialakursusel. Pärast nooremallohvitseri kursuse lõpetamist asuvad jaanuarikutse ajateenijad õpetama juulis ja oktoobris ajateenistusse saabujaid.

Kokku kutsub kaitseressursside amet ajateenistusse kolmel korral aastas: jaanuaris ja juulis, kui üheteistkümnekuulise ajateenistuse käigus õpetatakse välja reservüksuste juhtivkoosseis ja autojuhid ning oktoobris, kui kaheksaks kuuks kutsutakse ajateenistusse tulevaste reservüksuste rivikoosseis.