Jaansoo teatas BNS-ile, et pankrotihaldurid müüsid ettevõtte territooriumil paiknevad riigile panditud elevaatorid, millest ühe mahtuvus on 27 000 ja teise oma 8000 tonni, mullu 17.jaanuaril 1,8 miljoni krooni eest OÜ-le Blonkvist.

Jaansoo väitel tekitati nii riigile umbes 30 miljonit ja AS-ile Tamsalu Veskid umbes 60 miljonit krooni kahju, mille tulemusel on ettevõte väga raskes majanduslikus olukorras.

Ta lisas, et OÜ Blonkvist omakorda müüs elevaatorid mullu 11. veebruaril 1,9 miljoni krooni eest AS-ile Tiigi Keskus.

“AS Tamsalu Veskid ei saa vastutada uute omanike tegude eest ega ole kursis, mida need viljaelevaatorid endas varjavad ja kas seal on puudujääke või mitte,” teatas Jaansoo.

Ta lisas, et kui riigi vilja ongi kadunud, siis ei maksa meedial hakata ründama AS-i Tamsalu Veskid kollektiivi, sest ettevõte pole alates möödunud aasta jaanuarist Tamsalu esimese ja teise viljaelevaatori omanik.

AS-i Eesti Viljasalv nõukogu esimees Arvi Tupits esitas eelmisel nädalal kaitsepolitseile avalduse uurimaks, mis asjaoludel on Tamsalust kadunud üle 300 tonni riigi teravilja.

Kaitsepolitsei komissar Henno Kuurmann kinnitas eelmisel neljapäeval BNS-ile, et kaitsepolitsei on tõesti Eesti Viljasalve nõukogu esimehe avalduse alusel algatanud kriminaalasja.