Männik märkis, et ta ise ei tunne Siim Kallast väga hästi ja ei kuulu tema lähikonda. „Küll aga olen viimaste aastate jooksul paar korda temaga pikemalt arutanud Eesti küsimusi,“ sõnas ta. „Tänase seisuga leian, et Siim Kallas oleks raudselt kõige parem valik, eeldades, et need pilved, mis tema pea kohal on, hajuvad.“

Kallase võimalike vastaskandidaatide nimesid Männik nimetada ei soovinud, küll aga omadusi ja kogemusi, mis peaksid olema presidendikandidaadil. Männiku hinnangul ei peaks järgmine Eesti president olema väliseestlane.

„Peaks olema inimene, kellel on mõlemad jalad Eesti mullas ja et ka Eesti rahvas leiab, et tema on see õige,“ ütles Männik. Ta lisas, et kandidaadil peab olema tugev rahvusvaheline kogemus koos hea keeleoskustega.

„See inimene võiks tulla majandussfäärist ja mitte üldpoliitikast või kultuurisfäärist,“ andis Männik kätte suuna, kust uut presidendikandidaati otsida.

Männik märkis, et Eestil pole majandustaustaga presidenti olnud. Männiku sõnul on Eesti tuleviku seisukohast võtmeküsimus just majandus, mida tuleb arendada selleks, et inimesed ei läheks Eestist ära. „Veel kord - miks mitte endine rahandusminister Siim Kallas?“ kiitis Männik Kallase kandidatuuri.

Männikust presidenti ei saa

Enda kandidatuuri peab Männik ainult hüpoteetiliseks ja teoreetiliseks. „Siim Kallas oleks Eestile kindlasti parem president kui mina, kuna kui panna meie CV-d kõrvuti, siis objektiivselt on Kallase oma kordades tugevam kui minu,“ võrdles Männik.

„Minust ei saa presidenti,“ ütles Männik. „Et saada Eesti vabariigi presidendiks, on vaja poliitikute toetust, mis minul puudub.“

Ta tuletas meelde, et pool aastat tagasi ei pakutud talle poliitilise toetuse puudumise pärast võimalust jätkata Eesti Panga nõukogu esimehe kohal. „Kuidas siis pakutakse minule võimalust olla president?“ küsis Männik, kes leiab, et nii presidendi institutsioon kui ka Eesti Pank peaksid olema väga iseseisvad institutsioonid. „Aga kas see meie poliitikutele meeldib?“ Ka Siim Kallase puhul võib Männiku hinnangul saada probleemiks tema väga tugev ja iseseisev persoon. 

„Mina ei ole ka inimene, kes naudib uhke limusiiniga koos autojuhiga sõitu,“ sõnas Männik, kes ütles sellisest võimalusest ära juba Eesti Panga nõukogu esimehena. „Ma ei ole ka see, kes naudib punaste vaipade peal puhkpilliorkestri saatel kõndimist. Ehk harjuks ära, aga kindel see ei ole.“

Männikule on sisulised küsimused tähtsamad kui tseremoniaalsed. Ta leiab, et presidendi institutsioon võiks olla Eesti riigile odavam kui see on praegu. Ta on arvamusel, et Kadriorus töötab liiga palju inimesi ja see institutsioon vajaks ümberkorraldusi.