"Käisin reede õhtul sõbra sünnipäeval. Läksin linna autoga. Sünnipäeval pakuti ka alkoholi ja seetõttu otsustasin auto linna jätta, et sellele järgmisel päeval järele tulla. Õhtu lõppes hilistel tundidel," kirjeldab Lees juhtunut.

"Laupäeva pealelõunal autole linna järgi minnes oli mu enesetunne hea ja olemine värske. Sõitsin kodutänavasse, seal kontrolliti kõikide mööduvate autojuhtide joovet. Puhusin üsna rahuliku südamega alkomeetrisse. Tuli välja, et olin siiski enda head enesetunnet üle hinnanud. Alkomeeter näitas 0,28 mg/l. Ma ei läinud teadlikult jääknähtudega rooli, kuid see ei ole vabandus. Oleksin pidanud veenduma, mitte eeldama," nendib poliitik.

Lees märgib, et teeb sellest juhtumist kindlasti väga konkreetsed järeldused. "Ma maksan trahvi, mis mulle määratakse ja tean, et sellist trahvi ei pea ma enam kunagi maksma. Sellist viga ma kaks korda ei tee.
Astun tagasi ka fraktsiooni esimehe kohalt Tartu volikogus. Ma vabandan oma eksimuse pärast. Südamest. Olen edaspidi ise hoolikam ja soovitan ka teistele sama - parem sellises olukorras kindel olla, kui pärast kahetseda."

Mihkel Lees on tervise - ja tööministri nõunik ning Reformierakonna fraktsiooni esimees Tartu linnavolikogus. Varem on Lees töötanud peaministri büroos nõunikuna.