Madisoni ütles sotsiaalmeedias, et Alajõe on otseselt sekkunud niinimetatud Autorollo kohtuprotsessi, kuna allkirjastas mullu 12. juulil käskkirja, millega hävitatakse üle enam kui aasta tagasi kustutatud riigikogu liikmete ja kantselei töötajate e-kirjad lõplikult ehk neid ei saa taastada.

Antud käskkirja allkirjastamise hetkel oli jätkuvalt jõus nõue väljastada kohtule riigikogu liikme Keit Pentus-Rosimannuse e-kirjavahetus perioodist 2008. aasta algusest kuni 2011. aasta märtsini.

Veelgi enam lisab Madisoni hinnangul käskkirja allkirjastamise motiivides kahtlust asjaolu, et Alajõe ametiaeg riigikogu kantselei direktorina lõppes mullu 14. juulil ehk kaks päeva pärast käskkirja allkirjastamist.

"Antud aspektidest nähtub, et Maria Alajõel võib olla motiiv häirida kohtuprotsessi ja takistada õiglast kohtupidamist. Algselt keeldus Alajõe juhitud kantselei väljastamast kohtule riigikogu liikme Keit Pentus-Rosimannuse e-kirjavahetust ja vaidlustas antud otsuse. Enne, kui kohus oleks jõudnud vastavata kantselei poolsele vaidele, kasutas Alajõe kaks päeva enne ametiaja lõppu oma positsiooni allkirjastamaks käskkirja, millega lubatakse hävitada antud e-kirjavahetuse," ütles Madison.