Ööl vastu laupäeva mängis ansambel Toping Stockholmist Tallinna sõitnud Fantaasial. Laval olid Gerli Padar, Merike Mõksi, tumedanahaline James Werts, trummar Jaak Ahelik ja kitarrist Tõnu Allik. Kui kontsert läbi sai, nõudis üks turske mees, et bänd uuesti laulma hakkaks, kirjutab SL Õhtuleht.

“Istusime pärast viietunnist esinemist korraks ansambli lauda, kui turske mees meie poole sammus ja hakkas räigelt ropendama,” rääkis Gerli Padar ajalehele. Mees nõudis, et uuesti laulma hakataks. Ta sõimas ja tõukas nii Padarit kui ka Mõksit.

Mõksi püüdis mehele ilusti seletada, et programm on läbi, aga kasu sellest polnud.

Naistele läks appi Jaak Ahelik, kes soovitas räuskajal lärm lõpetada ja minema minna. “Ta istus lauda minu kõrvale ja ropendas edasi,” kõneles Ahelik. „Ütles, et ta on kinni istunud ja nüüd hakkate tegema nii, nagu mina ütlen. Ühel hetkel tahtis mees lauast lahkuda. Püstitõusmisel lõi ta rusikaga tugeva hoobi mulle näkku.”

Paari minuti pärast tuli ka turvamees, aga tema väitis, et tal pole õigust midagi ette võtta. Siis kutsuti turvaülem. “Me kõik oleks turvaülemat oodates võinud peksa saada,” oletab Mõksi. Turvaülema saabumiseni kulus veerand tundi.

Turvaülem teatas aga kõigi hämmastuseks, et räuskaja pole enam ohtlik. Aheliku sõnul oli laevameeskonnale teada, et räuskaja on veokijuht ning varemgi Fantaasial reisinud.

Gerli Padar ja Merike Mõksi olid veel järgmiselgi päeval endast väljas ega tea, kas nad enam laeval esineda tahavadki.

Tallinki esindaja kinnitab, et laeva juhtkond korraldab juhtunu asjus sisejuurdluse.