Füüsika-keemiateaduskonna dekaan Jaak Järv ütles Tartu Postimehele, et Aaviksoole on üsna raske tõsiseltvõetavaid vastaskandidaate leida.

“Arvan, et mul pole mõtet mõelda kandideerimisele — kui Aaviksoo ei kandideeriks, oleks sootuks uus olukord,” nentis ta.

Järv lisas, et kui eelmisel korral veel oli inimesi, kes kahtlesid Aaviksoo valimises, siis seekord on neid kindlasti vähem.

Ka molekulaar- ja rakubioloogia instituudi juhataja Toivi Maimets märkis, et pole valmis kandideerima. “Tänase seisuga kindlasti mitte,” ütles ta ajalehele.

Filosoofiateaduskonna dekaan Birute Klaas hakkas ajalehe teatel enda võimaliku kandideerimise jutust kuuldes laginal naerma. “No mina ei ole selliseid jutte küll kuulnud, aga tõenäoliselt kandidaadid neid jutte ei kuulegi,” ütles ta.

Klaas lisas, et tema hinnangul pole ülikool veel valmis naisrektorit saama. Siiski mainis dekaan, et kui keegi peaks ta kandidaadiks seadma, siis ta mõtleb sellele.

Ülikooli arendusprorektor Hele Everaus kinnitas, et tema toetab Aaviksood. Ka õppeprorektor Volli Kalm kinnitas, et ei näe praegu põhjust, miks peaks Aaviksooga konkureerima.