"Me võtsime selle mõistlikult vastu. Kavatseme ära kuulata, et milline see üldine platvorm võib olla ja kui annab selliste kompromissideni jõuda, mis meie valijate huve piisavalt esindavad, siis me ei välista koalitsiooni minekut," ütles Aaviksoo Delfile.

Esialgu väga ametlikke kokkuleppeid, millal erakonnad ühise laua taga kogunevad, veel pole ja infovahetus on olnud mitteformaalne. "Peoperemees peab täpselt ütlema, millal ja kuidas."

Läbirääkimiste delegatsiooni hakkab Aaviksoo sõnul juhtima erakonna esimees Urmas Reinsalu. "Erakonna esimees on ikkagi ametis ja juhib seda erakonda, nii et tema seda delegatsiooni juhib, aga eks seal on ka volikogu esimees ja teised," ütles Aaviksoo.

Kuid kõne all on ka esimees Reinsalu ja peaministrikandidaat Juhan Partsi roll ebaõnnestunud valimistes. "Loomulikult, niisuguse seisukoha, et keegi ei kavatse vastutusest kõrvale hoida, on meie erakonna esimees ja peaministrikandidaat välja öelnud. Küsimus ei ole põhimõttes, küsimus on selles, et millal, erakond ei saa ilma esimeheta olla. See on suurkogu otsustada, ametikandjad saavad ju ametisse ainult läbi valimiste ja seda on kavas arutada, millal need otsustuskogud kokku tulevad," sõnas Aaviksoo.