Suhtekorraldusfirma Rull & Rumm juhataja Ivo Rull märkis, et tänavuses ETV aastalõpu intervjuus peaministriga oli küsijaks (vist juba kümnendat aastat järjest?) Andres Kuusk, vastajaks esmakordselt Taavi Rõivas.

"Formaat, mis on meid toonud siia, ei viinud paraku enam edasi," parafraseeris Rull. "Taaskord ei suutnud küsitleja hakata kinni ühestki peaministri põiklevast vastusest ega sundida vastajat end pisutki plaanitust rohkem avama. Ning Rõivas ei suutnud väljuda talle iseloomulikuks kujunenud väga ümmargusest ja vähest konkreetsust sisaldavast intervjuude jagamise stiilist."

Rulli sõnul kasutas Taavi Rõivas oma vastustes valdavalt samu jutupunkte, mida kuulsime möödunud pühapäeval Raadio 2 "Olukorrast riigis" mammutsaates.

"Kõikidest teravatest küsimustest (Siim Kallase äkklahkumine, Rain Rosimannuse roll Reformierakonnas, Eerik-Niiles Krossi reeturlik ülehüppamine jmt) sai peaminister lihtsalt, sisulisi vastuseid vältides kõrvale põigelda," hindas Rull.

Seevastu oma lemmikteemast, tööhõive reformist, sai Rõivas Rulli sõnul rääkida pikalt ja põhjalikult, nautides oma ilmselget intervjueerijast üleolekut antud teema valdamises.

"Muid kuumi teemasi (lastetoetused, kooseluseadus, luureskandaalid, Eesti-Vene suhted, Ukraina kriis) pigem markeetiti: jah, olid sellised asjad, aga ega midagi erilist nende kohta justnagu lisada polegi," ütles Rull.

"Õnneks oli ka keskmisest meeleolukamaid hetki – näiteks termini "kummikutes juhtimine" ümber toimunud sõnaline pingpong," tõi Rull intervjuust näite.

Rulli hinnangul jättis peaminister talle lahkelt ulatatud vaba mikrofoni kasutama, tegemaks lõppeva aasta kohta mõnd tabavat üldistust või sõnastamaks algavaks aastaks selgeid sihte.

"Visuaalselt oli intervjuu klassikaline: sissejuhatus ja lõppsõnad Stenbocki maja rõdult, väljapeetud vestlus tugitoolides, küünlad, jõulukuusk, Andres Kuusk ja mustad sokid," loetles Rull ETV aastalõpuintervjuu elemente.

Kevadel peaministriks tõusnud Taavi Rõivas andis Stenbocki majas oma ametiaja esimese aastalõpuintervjuu, milles rääkis nii kirglikust poliitika-aastast, majanduse väljavaadetest kui ka julgeolekukeskkonnast.