Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) tutvustas eile 20 uue trammi CAF Urbos linlaste käsutusse jõudmise puhul raekojas korraldatud vastuvõtul lasteraamatut „Tramm nimega Moonika”, mille autor on altkäemaksu võtmise eest süüdi mõistetud endine linnaametnik Ivo Parbus.

Eile kinnitas Parbus Delfile, et avaldas raamatu kirjutamiseks soovi ise ning raamatu väljaandmise kulud kattis TLT, kuid autoritasu või mingisugust teenistust Parbus enda kinnitusel töö eest ei saanud. Samuti ütles Parbus, et ei ole tagasi linna palgal.

Tallinna linnale kuuluva TLT avalike suhete spetsialist Urmas Tooming pani aga täna Parbuse öeldu teise valgusesse. "Ivo Parbus töötab Tallinna Linnatranspordi AS-is ning raamatu kirjutamine kuulus tema tööülesannete hulka. Raamatu tiraaž oli 1500 eksemplari ning tootmiskulu 3398 eurot," märkis Tooming. Et Parbus TLT palgal oleks, ei tule välja ei linna ega ka TLT kodulehelt. Toomingu sõnul töötab Parbus TLT avalike suhete peaspetsialistina juba alates 1. jaanuarist 2016 ning tema tööülesanded on seotud avalikkusega suhtlemisega. "Konkreetsemalt peate tema enda käest küsima, sest mina tema töölepingut lugenud ei ole," kommenteeris Tooming oma ainsa osakonnakaaslase teisi töökohustusi.

Kolmeks aastaks pistise võtmise eest trellide taha saadetud endine linnaametnik Ivo Parbus avaldas lasteraamatu viimati 2014. aastal. Parbuse sulest on ilmunud teisigi raamatuid, hiljuti avaldas ta Eri Klasi mälestusteraamatu. Teda on peetud ka 2014. aastal ilmunud Edgar Savisaare lasteraamatu variautoriks.