Pinged Keskerakonnas algasid siis, kui Kadri Simson otsustas sügisel kandideerida Keskerakonna kongressil erakonna pikaajalise esimehe Edgar Savisaare vastu. Simson kaotas napilt, peale seda on võimuvõitlus erakonnas aga jätkunud. Reps on Simsoni leeris, Ivanova toetab Savisaart.

Hiljuti tabas Repsi skandaal, kui Keskerakonna peasekretär Priit Toobal süüdistas teda selles, et Reps olevat tahtnud viia 18 Järvamaa inimest nende loata üle Raplamaa piirkonda, mida ta ise juhib. Toobal küsis kõva häälega, kas Reps ikka sobib erakonda ja kaebas Repsi Keskerakonna aukohtusse. Reps tõi aga aukohtusse kõigi 18 inimese allkirjastatud avalduse piirkonda vahetada ja aukohus otsustas seetõttu Repsi karistamiseks ettepanekut mitte teha.

Natuke aega hiljem ilmus siis uudis, et nüüd on esitatud Repsi vastu uus kaebus, mis nõuab ta väljaviskamist erakonna maine kahjustamise eest.

Avalduse teinud Ivanova ütles, et avalduses tõid nad välja rea Repsi väljaütlemisi meedias ja tegid juhatusele ettepaneku, kuidas edasi minna. Erakonna maine kahjustamine võimaldab Keskerakonna põhikirja kohaselt inimese välja viskamist, selgitas Ivanova. Ta ei öelnud, millised Repsi väljaütlemised täpselt on kaebuse põhjuseks.

Ivanova ütles, et keegi ei andnud talle nõu sellist avaldust teha. "Arvan, et paljudel erakonnakaaslastel on sellised mõtted käinud, et mispärast käib praegu meedias selline sõda," ütles Ivanova.