Isamaaliidu laiendatud juhatus toetas novembri lõpul toimunud koosolekul erakonna praeguse esimehe kohusetäitja Tunne Kelami kandidatuuri erakonna esimehe kohale.

Tunne Kelam sidus varem oma nõusoleku ettepanekuga kandideerida koos meeskonnaga. Kelami ettepanekul peaks saama erakonna aseesimeheks Tartu isamaaliitlaste juht Peeter Tulviste ja peasekretäriks endine siseminister Tarmo Loodus. Mõlemad on teatanud oma nõusolekust asuda tööle neile ametikohtadele, teatas ETAle Riigikogu Isamaaliidu saadikurühma pressinõunik Sirje Kiin.

Isamaaliidu juhatus on toetanud Tunne Kelami kandideerimist koos tema esitatud meeskonnaga. Juhatus toetas Tunne Kelamit kui parimat kandidaati erakonna esimehe kohale.

Juhatuse liikmed rõhutasid, et Riigikogu aseesimehe Tunne Kelami valimine on erakonnale ja avalikkusele märk liikumisest Eesti rahvuslike põhiväärtuste juurde. Isamaaliidu juhatuse liikmed märkisid, et just Kelamil oli väljapaistev osa Eesti Vabariigi taastamises Eesti Kongressi esimehena. Samas on tal suur välispoliitilise töö kogemus Riigikogu Euroopa asjade komisjoni esimehena ja Euroopa tuleviku konvendi liikmena. Juhatus pidas oluliseks ka Kelami avatust koostööks teiste poliitiliste jõududega ning tuntust.

Isamaaliidu senine esimees Mart Laar loobus kohast seoses erakonnale osaks saanud valimiskaotusega.