Sõjaveteranide kohtumine Tallinna linnapeaga näitas eredalt, et Pronkssõduri tänane asukoht tiivustab vene šoviniste vahetult ähvardama Eesti Vabariiki, teatas isamaaliit meediale saadetud avalduses.

„Pronksmehe ees peetavad iga-aastased avaliku korra rikkumised ei solva ainult eestlaste eneseväärikust, vaid on omamoodi õigustavaks sümboliks okupantidele, millega seatakse taaskord Eesti õiguslik järjepidevus ning Tartu rahuleping kahtluse alla,” leiavad isamaaliitlased.

Isamaaliit on veendunud, et Tõnismäel asuvale Pronksmehele on sobivaimaid kohti kui Tallinna kesklinn.

Isamaaliit on ka kindlal seisukohal, et 10. mail ei tohi toimuda mingit Eesti riigipiiri muutmise allakirjutamist, eriti tingimustes, kus Venemaa president Putin igatseb tagasi kurjuseimpeeriumi täies ulatuses, tunnustamata Eesti rahva kallal toime pandud genotsiidi.

Isamaaliit on seisukohal, et enne kui me saame arutada Venemaaga Eesti riigipiiri muutmise allakirjutamist, peab Venemaa selgelt loobuma oma vaenavast poliitikast. „Ootame Venemaalt vabandust okupatsioonikahjude eest ning ootame tagasi varasid, mis Venemaa on Eestilt kokku röövinud ning mille tagastamisest on tehtud igikestev farss.”