Valgamaa piirkond üldkogul valiti ka piirkonna uus juhatus, revisjonkomisjon ning erakonna volikogu liikmed. Piirkonna juhatus valis järgmiseks kaheks aastaks piirkonna esimeheks riigikogu liikme Priit Sibula, teatas IRL.

Priit Sibul peab olulisimaks väljakutseks organisatsiooni arendamist ning valmistumist järgmisteks Riigikogu ning juba kevad-suvel toimuvate Europarlamendi valimisteks. Piirkonna üldkogu tegi ettepaneku esitada Europarlamendi valimistel esikandidaadiks Marko Mihkelsoni.

Marko Mihkelson on olnud viimased kümme aastad Eesti välispoliitika üks juhtfiguure. Ta on juhtinud viis aastat Riigikogu väliskomisjoni ning neli aastat Euroopa Liidu asjade komisjoni. Markol on hoogsust, teadmisi ja ideid kuidas Euroopat ühtsena hoida ning mõjuvõimu kasvatada. Läbi tema aktiivse tegevuse saab Eesti kuuldavamaks,“ ütles Priit Sibul.

Tema sõnul tagab Mihkelsoni pikaaegne kogemus Eesti ja Euroopa Liidu välispoliitikas talle võimaluse rääkida kaasa meie jaoks sellistes olulistes valdkondades nagu rahvusvaheline majanduslik konkurents ja julgeolek.