Seetõttu ei ühine IRL Noored ka Reforminoorte initsiatiivil kokku kutsutava noorte varivalitsussega ja ei asu täitevvõimu poliitilistele ametikohtadele – ministrite poliitilisteks nõunikeks, teatas noortekogu.

„Järsk aktsiisitõus, eriti kütuseaktsiisi tõstmine läbib punase niidina sisuliselt kõiki kaupu ja teenuseid. See mõjub valusalt kõigile Eesti etetvõetetele ja majapidamistele,” ütles IRL Noorte esimees Linda Eichler.

On kahetsusväärne, et kurikuulus nn. Ligi püsikullude katteallikate tabel, mille üle ajakirjanduses spekuleeriti, aga mille olemasolu Reformierakond valimiste eel eitas, on siiski jõudnud koalitsioonilepingusse ja seeläbi kõigi Eesti perede rahakotti. Meie arvates on parem sellises olukorras täitevvõimu poliitilistele ametikohtadele mitte asuda ja selle asemel täita maailmavaatelise järelvaataja rolli.

"Kahtlen, kas aktsiisitõus eelarvesse oodatud lisaraha toob. Küll aga saab kütuseaktsiisi tõstmisest ilmselt üks enim seaduserikkujaid tekitav valitsuse otsus Eestis,” lisas Eichler.

IRL Noored on konservatiivse maailmavaatega poliitiline noorteorganisatsioon, kuhu kuulub üle 2500 liikme vanuses 15-35.