IRLi peaministrikandidaadi Juhan Partsi sõnul kinnitab suur vastajate hulk, et inimestele läheb madalapalgaliste maksureformi idee korda.

"Tänan kõiki, kes on leidnud aega, et kujundada Eesti arengule võtmetähtsusega maksureformi teemal oma arvamus ning on selle meile juba edastanud. Ühtlasi kutsun üles kõiki neid Eesti inimesi, kes said küsitluslehe postkasti, seda kindlasti täitma ja IRLile saatma," rääkis Parts.

Tema sõnul on saadaval tagasisidel IRLi jaoks väga suur väärtus, sest kokku kogutakse kümnete tuhandete eestimaalaste arvamus nii IRLi poliitika kui Eesti elu kohta laiemalt. "Tagasisidet arvestame oma valimisprogrammi koostamisel," lubas Parts.

Maksureformi küsitlusega soovib IRL teada, mis on inimeste arvamus madalapalgaliste maksuvabastusest ja kuidas oleks seda kõige mõistlikum rakendada. Samuti uurib IRL, mis on kõige olulisem teema või probleem Eestis ja mida tuleks teha selleks, et elu läheks paremaks.

IRLi maksureformi tulemusel vabastatakse 500 eurot teenivad inimesed tulumaksu maksmisest. Vähem tulumaksu maksavad kõik kuni 846 eurot teenivad inimesed. Eestis on enam kui 300 000 inimest, keda see reform puudutab.

Tegemist on IRLi kolmanda üleriigilise küsitlusega. Kahele eelmisele küsitlustele, aastal 2011 ja 2013 vastas kokku enam kui 90 000 Eesti elanikku. Seekordne küsitlus kestab novembri keskpaigani,