"IRLi küsitlusele on tänase seisuga vastanud enam kui 17 000 inimest. Üleriigilise küsitluse eesmärk on teada saada, mis on kohalike valimiste eel inimeste probleemid ja ettepanekud nende kodukohas. Praeguse seisuga on vastuseid laekunud absoluutselt kõigist Eesti omavalitsusest. See annab
IRLile esindusliku ülevaate kohaliku omavalitsuse tasandi tähtsad," alustas vastamist erakonna avalike suhete juht Gerrit Mäesalu.

"Küsides üleriigiliselt inimeste arvamust on iseenesest mõistetav, et sedavõrd suure vastajate hulga korral edastatakse erakonnale ka kriitilisi arvamusi. Küsitluse eesmärk ongi kuulata inimeste arvamust sõltumata sellest, kas see on positiivne või negatiivne. Näiteks selgub küsitlusest, et üle Eesti ollakse kõige rohkem rahul hariduse, sportimisvõimaluste ning turvalisusega. Kõige vähem aga ollakse rahul töökohtade, maanteede ja  tänavate seisukorraga. Kuna IRL on ainukese erakonnana lubanud tegeleda kõrgete kodukulude probleemiga, siis mõistagi on ka sel teemal erakonnale tagasiside laekunud," viitas Mäesalu delikaatselt detailile, mis erakonna tegevuse juures enim on kriitikat genereerinud.