„Harju maakohus tegi Savisaare ametist tagandades ainuõige otsuse,“ sõnas volikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar. „Kuna aga pärast poolt aastat sisuliselt juhtimiseta olnud linn on nüüd ka seaduslikult ilma linnapeata, on äärmiselt oluline, et linnavolikogu tuleb kokku ja leiab võimaluse tekkinud kriis lahendada.“

„Linnapeale Edgar Savisaarele ja volikogu esimehele Kalev Kallole esitatud kahtlustusi altkäemaksu võtmises ja sellele kaasa aitamises, ei saa võtta kergekäeliselt,“ tõdes Kübar. „Asjaolu, et selliste kahtlustuste esitamiseks on piisavalt põhjust, on seadnud kahtluse alla kogu Tallinna valitsemise legitiimsuse ja õiguspärasuse.“

„Linnavolikogu kui tallinlaste poolt valitud esinduskogu, peab võtma selles küsimuses ohjad enda kätte ning tegema suunatud tööd selleks, et linnajuhtimine oleks läbipaistev ja avatud,“ sõnas Kübar.

Tallinna linnavolikogu töökord võimaldab vähemalt 20 volikogu liikme algatusel kohustada volikogu esimeest kutsuma kokku erakorralise istungi.

Harju maakohus otsustas rahuldada prokuratuuri taotluse kõrvaldada menetluse ajaks ametist kriminaaluurimise all olev Tallinna linnapea Edgar Savisaar.