Reformierakonna senine koalitsioonipartner IRL lõi uue koalitsiooni eelnevalt opositsiooni kuulunud valimisliidu „Kindlad tegijad – uus tulevik“ liikmetega. Uue linnapeana kinnitas volikogu ametisse Henn Põlluaasa, teatas Saue linnavalitsuse pressiesindaja.

Saue volikogu IRLi fraktsioon esitas umbusaldusavalduse eelmisel neljapäeval. Umbusaldusavaldusele olid lisaks IRLi fraktsiooni liikmetele allkirjad andnud ka valimisliidu „Kindlad tegijad – uus tulevik“ fraktsiooni liikmed ja üks fraktsioonidesse mitte kuuluv volikogu liige.

Umbusaldusavalduse esitajad leidsid, et Reformierakonna poolt juhitav Saue linnavalitsus ei ole toime tulnud Saue linna ja linnavalitsuse juhtimise ning töö korraldamisega. Samuti heideti Reformierakonna poolt juhitavale linnavalitsusele ette koostöötahte ja koostöövõime puudumist nii oma koalitsioonipartneri kui ka opositsiooni suhtes.

Umbusaldusavalduse poolt hääletas 11 ja vastu viis volikogu liiget. Vastavalt hääletustulemustele leiti Saue linnapea Harry Pajundi ja abilinnapea Rafael Amos olevat sobimatud jätkamaks oma ametikohtadel ning järgmise päevakorra punktina algatati uue Saue linnapea valimine. Vastavalt seadusega ettenähtud protseduuride läbimist kinnitas Saue linnavolikogu 11 poolthäälega ja viie vastuhäälega Saue linna uueks linnapeaks „Kindlad tegijad – uus tulevik“ liikme Henn Põlluaasa ja uue Saue linnavalitsuse liikmeskonna.

Uus koalitsioon lubab alustada viivitamatult Saue algkooli projekteerimise ja ehitustöödega. Kiiremas korras plaanitakse lahendada muusikakooli ja huvikeskuse ruumiprobleemid.
Kinnitatakse, et algkooli lapsed jätkavad kooliskäimist ühes vahetuses. Kavatsetakse võimaldada põhikooli lastele tasuta koolitoit, suurendada sünnitoetust ja toetada üle 65aastaseid linnakodanikke. Uus koalitsioon peab oluliseks ka spordi- ja kultuuritegevust, kolmanda sektori ja Saue ettevõtluse esindajate kaasamist linna juhtimisse.