"Vabandame kõikide ees, kelles ühte- või teistmoodi tehtud arvamused inimeste seksuaalse orientatsiooni osas, aga ka üldiselt selliste intiimsete teemade avalik arutelu on ebamugavustunnet tekitavalt puudutanud," lausus Noole fraktsioonikaaslane Liisa Pakosta ERR-i uudisteportaali vahendusel.

"Erki Noole ja Priit Sibula väljaütlemised on nende isiklikud seisukohad. Samas soovime elada ühiskonnas, kus isikliku arvamuse väljaütlemine ei ole keelatud, sest ka sõnavabadus on väärtus," lisas Pakosta.

Pakosta märkis, et IRL ei ole teinud erakonnana ettepanekuid Eestis kehtivaid intiimelu puudutavaid seadusi muuta ja ei kavatse seda ka teha.

Eesti Ekspress kirjutas neljapäeval, et Priit Sibula eelmisel nädalal TV3 "Seitsmestele Uudistele" antud intervjuu vihastas geiaktivist Lisette Kampust.

Sibul ütles nimelt, et Eestis homoabielusid lubada ei saa. "On igasuguseid kõrvalekaldeid, on inimesi, kellele meeldib loomadega ka," olid Sibula sõnad.

Kampuse saadetud protestikirjale vastas Erki Nool, kes soovitas vältida praktiseerivate homoseksuaalide seltskonda ja geid üldsegi ravile saata.

Siinkohal üks kahe aasta tagune video Iowa noormehest, kes räägib oma perest, et toetada geipaaride õigust abielule.