Umbusaldusega liitusid ka Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioonid, teatas IRLi fraktsioon.

„Linnapea ja tema kaaskondlaste suhtes on algatatud kriminaaluurimine,“ ütles Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar. „Demokraatlikus ühiskonnas peetakse õigeks, et omavalitsuse juht astub vähemalt nii kauaks kõrvale, kuni prokuratuur tema toime pandud tegudes otsusele jõuab. Tallinnas kahjuks asjade sellisele käigule loota ei saa.“

„Linnavolikogu opositsioon leiab, et Keskerakonna ja partei juhtfiguuride käed tuleb tallinlaste taskutest välja võtta. Kahjuks on Savisaare tegude suhtes tekkinud juba teatud ühiskondlik leppimine, kuna linnas toimuvast keskerakondlikust ringkäendusest läbimurdmine on keeruline,“ ütles volinik.

„Lisaks opositsioonierakondadele on ka keskfraktsiooni liikmetel taaskord võimalus näidata, et nad ei ole nõus linna raha varastamisega,“ ütles Kübar. „Kahjuks on viimastel kordadel, kui opositsioon on linnapeale umbusaldusavalduse algatanud, Keskerakonnast lubatud kohale tulla vaid ühel-kahel parteile ustavamal volinikul.“

„Keskfraktsiooni volinike hääletuspultidest eemale hoidmine on Savisaare jaoks vajalik ja ohutu meetod. Seda tõestas ka eelmisel istungil toimunud arusaamatus, kus keskerakondlased hääletasid poolt Juku-Kalle Raidi ettepanekule Savisaare sisutuid vastuseid mitte kuulata,“ ütles Kübar.

Viimati läks Savisaare umbusaldamine Tallinnas läbi 2004. aastal, mil selle algatas Res Publica. Juba siis süüdistati linnapead suutmatuses linna sihipäraselt ja demokraatlikult juhtida. Kübara sõnul jätkab opositsioon umbusaldamist nii kaua, kuni keskerakondlased leiavad endas taas julguse erakonna juhile vastu astuda ja enda südametunnistuse järgi hääletada.