„Isamaa ja Res Publica Liit ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond on tänaseks kinnitanud enda eelistused erakonna põhikirjalistes kogudes, keda nemad sooviks näha sel ametipostil järgmisel viiel aastal. Meie kohustus on seega koguneda veel enne parlamendi hooaja lõppu üles ühise laua taha arutama, kuidas minna edasi võimalikult suurt poliitilist ühisosa omava presidendikandidaadi leidmiseks,“ ütles Tsahkna.

„On selge, et riigikogus on vaja presidendi valimiseks suurt ühisosa ning seepärast on mõistlik koguneda ühise laua taha ning arutada, kuidas me selle leiame ning millistele väärtustele peab president vastama,“ ütles Tsahkna, kelle sõnul kutsub ta erakonda ühise aua taha presidendikandidaadi üle arutlema, kuna selleks ajaks on kõik riigikogus esindatud erakonnad oma üldkogud, kus on arutatud ka presidendivalimistega seonduvat, ära pidanud.

Vastavalt põhiseadusele valib presidendi salajasel hääletusel riigikogu. Valituks tunnistatakse kandidaat, kelle poolt hääletab augusti lõpus vähemalt 68 riigikogu liiget.