"Asun alates järgmisest nädalast täitma justiitsministeeriumi avalike suhete talituse juhi ülesandeid asenduskohal, seoses talituse juhataja lapsepuhkusel viibimisega järgnevad kaks aastat," kinnitas Solman Delfile.

Erakondliku kuuluvuse eest ei tohiks hukka mõista

Ministeerium otsis asenduskohale sihtotsinguga kogemustega avalike suhete tipp-spetsialisti, sealhulgas tehti ettepanek ka Solmanile. "Paariks aastaks asenduskohale on head spetsialisti tavapärasest keerulisem leida, sest inimesed otsivad üldjuhul pikaajalist töösuhet, mis on perspektiivsem," sõnas Solman, kellel on varasemast ajast sarnane töökogemust rahandus - ja kaitseministeeriumist.

Vaatamata pikale töökogemusele kaalus Solman justiitsministeeriumi ettepanekut ja võttis mõtlemisaja põhjusel, et omab erakondlikku kuuluvust. Ta on seisukohal, et erakondlik kuuluvus pole kunagi tekitanud probleeme, vastupidi, poliitilist taustatundmist ja teadmisi ning ühiskondlikku aktiivsust on heaks oskuseks peetud.

"Leian, et erakondliku kuuluvusega inimesed peavad saama tööd teha ilma, et neid ühiskondliku aktiivsuse eest, samuti poliitikas osalemise eest, hukka mõistetaks. Ainult sõjaväelastel on Eesti Vabariigis parteiline kuuluvus keelatud. Mina tahan tööd teha ja oskan omal alal tööd teha."

"Oman avalikkussuhete valdkonnas väga pikka professionaalset kogemust ehk olen viimased 21 aastat töötanud selles valdkonnas infospetsialistina, pressiesindajana, avalike suhete spetsialisti ja nõunikuna, viimasel kümnendil avalike suhete juhina (sealhulgas turundusjuhina), seega töötanud sel alal kogu oma teadliku tööelu, seda nii avalikus -, era- kui kolmandas sektoris."

Pakosta, Aaviksoo, Solman

Lisaks eeltoodule on Riina Solman vabatahtlikuna käivitanud Oleviste kirikus tänaseni toimiva MTÜ Oleviste Hoolekanne, mis on suunatud kodutute inimeste aitamisele ning aktiivselt osalenud MTÜ EAPN Eesti töös (vaesuse vastu võitlemise võrgustik Eestis).

Solman on olnud poliitiliselt aktiivne kaks aastat ning IRL-i ridades osalenud 2013. aastal kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel, kus pääses ringkonnamandaadiga Tallinna linnavolikokku. 2015. aastal riigikogu valmistel kogus ta 810 häält ja jäi asendusliikmete nimekirja.

Sel suvel valiti Jaak Aaviksoo TTÜ rektoriks ning Liisa Pakosta soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinikuks. Pärast seda otsustasid mõlemad IRL-ist lahkuda.

Tänases Päevalehes ilmunud intervjuus IRLi esimehe Margus Tsahknaga on välja toodud, et viimase paari kuuga on erakond silma paistnud mitme skandaaliga, justkui oleks IRLi liikmetele jõuga töökohti tekitatud: Jaak Aaviksoo TTÜ rektorina ning Liisa Pakosta soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinikuna. Tsahkna vastas, et need inimesed on jõudnud oma ametikohtadele seetõttu, et nad on väga tugevad kandidaadid.

Justiitsministeeriumi juhib justiitsminister Urmas Reinsalu, kes kuulub Isamaa ja Res Publica Liitu.