"Tallinna linnavalitsus on seisukohal, et välispoliitiliste avalduste tegemine on riigielu küsimus ja toetab seetõttu riigikogu poolt selles küsimuses tehtud avaldust," seisab linnavalitsuse 19. märtsi seletuskirjas, mille on linnapea puudumisel vastu võtnud abilinnapea Eha Võrk.

"Kui viimasel ajal on meedias laineid löönud Edgar Savisaare Kremli-meelsed väljaütlemised, siis tundub, et ülejäänud linnavalitsus temaga ei nõustu," ütles Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Avo Üprus. "Paistab, et linna ja riigi vahelisele konstruktiivsele koostööle tuleb linnapea eemalolek kasuks."

Muuhulgas mõistab riigikogu avaldus hukka Krimmi okupeerimise. "Meeldiv on tõdeda, et olenemata Savisaare väidetest, nagu poleks Krimmi referendumi legitiimsus oluline, on ülejäänud linnavalitsus jõudnud sarnasele arusaamale Eesti ning Euroopa Liiduga," rääkis Üprus.

Avaldus, mida Tallinna linnavalitsus toetab, tunnustab Ukraina ülemraadat kui rahva valitud võimuorganit. Sellega antakse otsene signaal, et "kaikamehed" on kokku pannud täielikult legitiimse valitsuse, mille kahtluse alla seadmine on otsene sekkumine Ukraina siseasjadesse, refereeris Üprus.

Üpruse sõnul tuleb loodetavasti juba järgmisel Tallinna linnavolikogu istungil arutlusele Tallinna toetusavaldus Ukrainale, millega linnavalitsus saab veelgi tõestada, et olenemata linnapea väljaütlemistest toetatakse suveräänset Ukrainat.