„Abilinnapea väide, nagu oleks lasteaedadele raha tagatud ka Tallinna TV kõrvalt on naeruväärne, kuna lasteaedade olukord on täiesti väljakannatamatu. Lasteaiad on alarahastamise tõttu viidud olukorda, kus puudust on praktiliselt kõigest,“ sõnas Mardi.

Mardi sõnul on ta viimase nädala jooksul saanud hulgaliselt kirju murelikelt lapsevanematelt, kes on juhtinud tähelepanu lasteaedades valitsevate tingimuste üle. „Näiteks on üks Tallinna lasteaedadest sunnitud sulgema oma köögi ja ostma sisse valmis toitu, kuna raha köögi ülevalpidamiseks lihtsalt enam ei ole,“ märkis Mardi.

Samuti on Mardi hinnangul absurdne, et lasteaiad peavad parandus- ja remonditööde läbiviimiseks paluma abi lapsevanematelt. „Linna, mitte lapsevanema kohustus on tagada lasteasutuste korralik toimimine. Selle asemel, et probleemiga tegeleda, panustab linnavalitsus aga järjekindlalt linna propagandaaparaadi paisutamisse,“ lisas ta.

Mardi sõnul on Tallinna linnavalitsuse suhtumine lastesse häbematu, kuna lisaks lasteaedadele on kärbitud ka laste spordipearahasid ja lõpetatud erahuvialakoolide toetamine.