Linnavolikogu linnamajanduskomisjoni liikme ja Nõmme halduskogu arengu-, planeerimis- ja keskkonnakomisjoni esimehe Urmas Mardi (IRL) sõnul on muudatusettepaneku taga linnavalitsuse soov linnaosade halduskogude tasalülitamine. „Sisuliselt tähendaks antud eelnõu vastuvõtmine, et Tallinna linnaosade halduskogud kaotaksid suures osas oma mõtte,“ rääkis Mardi.

„Täna moodustavad detailplaneeringud halduskogude päevakorrast lõviosa, kuna kõik detailplaneeringud peavad kooskõlastusringil läbima linnaosade halduskogud. Halduskogud mängivad detailplaneeringute menetlemises olulist rolli, esindades eelkõige linnaosa elanike huvisid,“ ütles Mardi.

Urmas Mardi sõnul on linnavalitsuse soov menetlemise kiiruse huvides vähendada kohalikku demokraatiat. „Planeering saadetakse uue ehitusmääruse kohaselt märkuste tegemiseks üksnes linnaosavanemale, kes võib küsida halduskogu arvamust, aga ei pea seda tegema,“ rääkis Mardi

Mardi tegi eilsel linnavolikogu linnamajanduskomisjoni istungil ettepaneku uues ehitusmääruses halduskogude funktsiooni säilimiseks.