Vahtre sõnul koosneb arupärimine neljast küsimusest. Sellele on lisaks Vahtrele alla kirjutanud Juhan Parts, Siim-Valmar Kiisler, Urmas Reinsalu ja Liisa-Ly Pakosta.

Esiteks soovivad nad teada, millisel määral on ajaleht Stolitsa tegevus, s.o Venemaa ametlike seisukohtade ja propagandavalede edastamine ning lugeja järjekindel veenmine, et Eesti riik kohtleb vene elanikkonda ebaõiglaselt praegu Ukraina kriisi esilekutsumise asjaolude valguses vastuolus põhiseaduse paragrahvidega 12 ja 48, mis keelavad rahvusliku vihkamise õhutamise ja ühingud, mille eesmärk on põhiseadusliku korra vägivaldne muutmine.

Teiseks küsitakse õiguskantserilt, kas Tallinna linn on ajalehte Stolitsa välja andes järginud põhiõiguste ja vabaduste tagamise põhimõtet ning hea halduse tava.

Samuti tunnevad viis riigikogu liiget huvi, kas õiguskantsler on läbi viinud mõne järelevalvemenetluse, mis puudutab Tallinna poolt ajalehtede Stolitsa ja Pealinn väljaandmise õiguspärasust, põhiõiguste ja vabaduste järgimist või halduse heast tavast kinnipidamist. Ja kui on, siis millised on olnud tulemused?

Viimaks paluvad nad õiguskantsleril hinnata, kas ajalehtede Stolitsa ja Pealinn väljaandmiseks Tallinna linna eelarve vahendite kasutamine on seaduslik.