"Munitsipaalpank on kujunemas põhjatuks auguks, kuhu linnavalitsus suuri rahasummasid sisse loobib, aga millest linna arengu ja linlaste seisukohalt reaalselt mingit kasu ei teki," tõdes Kübar.

IRLi esindaja lisas, et Eesti Ühistupanga tegevust ettevalmistavate dokumentide kokkupanekuks ja ühekordseteks kohtuvaidlusteks on linn palganud advokaadibüroo Lextal. Millele täpselt tänaseks juba varasemalt eraldatud 425 000 eurot kulutatakse, täpsemaid seletusi ei anta. "Loomulikult ei ole linn korraldanud ka ühtegi hanget," lisas Kübar.

"Samal ajal, kui linn eraldab Lextalile raha, töötavad sama büroo advokaadid ametist kõrvaldatud linnapea kaitsjatena tema korruptsioonijuhtumis. Linna läbipaistmatu rahamatmine munitsipaalpangale annab alust kahtlustada, et linn maksab varjatult kinni Savisaare isiklikud kohtuvaidlused," ütles Kübar.

"Siiani ei ole linnavalitsus suutnud põhjendada ka seda, miks peavad panga viie miljoni eurose algkapitali kinni maksma ainult Tallinna elanikud," ütles Kübar. "Seda olenemata linnajuhtide pidevast meeldetuletusest, et panga loomisega on ühinenud juba üle saja era- ja juriidilise isiku."

"Linnavalitsuse plaan luua munitsipaalpank on algusest peale olnud järjekordne Keskerakonna esimehe riik-riigis propagandaprojekt," ütles Kübar. "Kuigi ühistupangandus ei ole halb, on lubamatu selle egiidi all toimuv maksumaksja raha arutu kulutamine. On väga vähetõenäoline, et isegi, kui Eesti Ühistupank peaks lõpuks registreeritud saama, tahaks inimesed oma raha hoida korruptsioonist läbiimbunud Tallinna juhtimisel loodud pangas," nentis volinik.